Расказваем, як святкавалі нашы продкі Масленіцу

12.02.2018 - 11:40

Час прымірэння, вясёлых правадоў зімы і падрыхтоўкі да пасту! Масленіца, Масленка  адзін з самых старажытных славянскіх святаў, які пачыналі адзначаць за восем тыдняў да Вялікадня.

А ў царкоўным календары за святочным тыднем замацавалася назва «Сырная сядміца». Масла і сыр вось абавязковыя атрыбуты свята. Акрамя таго, сустракалі Масленіцу з блінамі. Гэтая страва з'яўлялася на стале кожны дзень на працягу святочнага тыдня. Блінамі паміналі памерлых сваякоў, блінамі частавалі гасцей, з блінамі хадзілі ў госці. Елі іх з тапленым маслам, са смятанай, з мёдам і варэннем, з чым заўгодна, акрамя мяса.

Падрабязней – у матэрыале.

Люди в материале: Алеся Паўлава, Мария Кронда
Loading...


«Сначала наешься от пуза, а потом – на строгий пост». Как в Беларуси проходила Масленичная неделя?



Новости Беларуси. Сегодня завершается Масленичная неделя, сообщили в программе «Неделя» на СТВ. А все предыдущие семь дней мы с удовольствием вспоминали традиции и, конечно, ели блины.

А вот чучело жечь не будем. В студии. Предоставим это нашей Галине Буро, которая всю неделю праздновала Масленицу.

Настоящие народные гулянья – смотрите в видеоматериале