Расказваем, як святкавалі нашы продкі Масленіцу
Час прымірэння, вясёлых правадоў зімы і падрыхтоўкі да пасту! Масленіца, Масленка – адзін з самых старажытных славянскіх святаў, які пачыналі адзначаць за восем тыдняў да Вялікадня.
А ў царкоўным календары за святочным тыднем замацавалася назва «Сырная сядміца». Масла і сыр – вось абавязковыя атрыбуты свята. Акрамя таго, сустракалі Масленіцу з блінамі. Гэтая страва з'яўлялася на стале кожны дзень на працягу святочнага тыдня. Блінамі паміналі памерлых сваякоў, блінамі частавалі гасцей, з блінамі хадзілі ў госці. Елі іх з тапленым маслам, са смятанай, з мёдам і варэннем, з чым заўгодна, акрамя мяса.
Падрабязней – у матэрыале.

«Сначала наешься от пуза, а потом – на строгий пост». Как в Беларуси проходила Масленичная неделя?
Новости Беларуси. Сегодня завершается Масленичная неделя, сообщили в программе «Неделя» на СТВ. А все предыдущие семь дней мы с удовольствием вспоминали традиции и, конечно, ели блины.
А вот чучело жечь не будем. В студии. Предоставим это нашей Галине Буро, которая всю неделю праздновала Масленицу.
Настоящие народные гулянья – смотрите в видеоматериале